ZVICËRR: I ínfektuar shkoi në klub nate, Ja çka i ndodh pastaj!

ZVICËRR: I ínfektuar shkoi në klub nate, Ja çka i ndodh pastaj!

Mjeku kantonal Solothurn dërgoi 280 persona në karantinë të enjten në mbrëmje, sepse një person i ínfektuar me COVID-19 theu rregullin e karantinës, duke shkuar në festë, në një klub nate.

Andreas Faller, avokat i specializuar në lígjin e shëndetësisë, tha për 20min.ch se personi në fjalë ka kryer vep rën pen ale “Dë mi trupor”. Kjo nënkupton që personi me vetëdije pranoi të infektonte njerëzit e tjerë me koronavirus. Kjo varet nga sa e rrezíkshme është rrjedhja e sëmundjes së të ínfektuarve, nëse kjo tashmë përfshin dëm tim fízík. Sa më serioze të jetë situata dhe nëse do të ketë edhe dëmtime të përhershme tek të ínfektuarit, aq më e rëndë do të jetë ak uza, përcjell albinfo.ch.

Faller thotë se kër cënimi i dënimit për “D ëm të thjeshtë trupor” është bur gim deri në tre vjet ose gjobë, nëse një person i ínfektuar paraqet një ankesë pen ale. “Dë mi i rëndë trupor”, ndiqet sipas detyrës zyrtare, ku dëními është deri në dhjetë vjet bur gim.