Zbulohen detajet nga telefonata, Erdogan bisedë me Thaçin dhe Vuçiçin

Erdogan bisedë me Thaçin dhe Vuçiçin

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, zhvilloi biseda të ndara telefonike me homologët e tij nga Kosova dhe Serbia, njoftoi sot Drejtoria e Komunikimeve e Presidencës së Turqisë, transmeton Anadolu Agency (AA).

Erdoğan diskutoi zhvillimet rajonale dhe hapat për të forcuar marrëdh ëniet me presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi; dhe Serbisë, Aleksandar Vuçiq, theksohet në kumtesë.
Nga Drejtoria e Komunikimeve e Presidencës së Turqisë gjithashtu bëjnë të ditur se tre liderët u pajtuan të vazhdojnë bashkëpunimin e ngushtë dhe konsultimin mbi çështjet dypalëshe dhe rajonale.

Javën e kaluar, presidentët e Kosovës dhe Serbisë u takuan në një dialog dy-ditor të ndërmjetësuar nga SHBA në Washington ku ranë dakord për të norm alizuar lidhjet ekonomike.

Beogradi dhe Prishtina nënshkruan marrëv eshje ndaras me SHBA-në në të cilat Serbia ra dakord të zhvendoste ambasadën e saj në Kuds. Kosova dhe Izraeli ranë dakord të norma lizojnë marrëdh ëniet dhe të vendosin lidhje