Vuçiq: Vështirë se në të ardhmen do ta kemi ndonjë marrëveshje më të mirë me shqiptarët

Vuçiq për Kosovën

Presidenti serb, Aleksander Vuçiq, ka folur nga Uashingtoni edhe njëherë për marrë veshjen e arritur dje në Shtëpinë e Bardhë.

Në lidhje me të, Vuçiq ka thënë se e njëjta është marr ëveshje shumë e mirë për Serbinë, dhe në interes edhe të palës kosovare.

“Vësh tirë të kemi marrë veshje kaq të mira në të ardhmen”, citohet të ketë thënë ai.

“Jam mirënjohës popullit serb, ndjej që njerëzit ishin krenarë, jo sepse fituam, sepse nuk fituam, por as nuk humbëm, ne u respektuam”, tha Vuçqi.

Ai tha se Fondacioni amerikan i Zhvillimit do të vijë vetëm në Serbi nga të gjitha shtetet e Ballkanit, dhe se kjo do të ndikojë për së miri në ekonominë e këtij shteti.

Në Kosovë ka pasur kri tika të shumta, kryesishtë nga aktorë opozitarë lidhur me marrë veshjen e nënshkruar dje në Shtëpinë e Bardhë.

Pikat më problematike të kësaj marrëv eshjeje sipas tyre janë Ujmani dhe minishengeni.