Vuçiq: Amerika është me këta, përndryshe shqiptarët do të bien dakord për gjithçka!

Vuçiq Kosova

Aleksandar Vuçiq thotë se Serbia nuk ka pasur përkrahje në Shtetet e Bashkuara në 30 vitet e fundit dhe se dyert e Shtëpisë së Bardhë kanë qenë të mbyllura për serbët deri në këtë moment.
“Respekt është treguar ndaj Serbisë”, tha ai si mysafir në televizionin shtetëror RTS. Ai tha se solli origjinalet e marrëveshjes që nënshkroi, në mënyrë që njerëzit të shohin se çfarë është e vërtetë. Vuçiq deklaroi se shërbimet e Serbisë e dinin se do të kishte pika “të vësh tira për Serbinë”. “Amerikanët dhe gjermanët krijuan Kosovën, jo zviceranët, natyrisht”, tha ai.

Presidenti Vuçiq tha se Serbia kurrë nuk ka pasur mbështetjen e Shteteve të Bashkuara dhe se dyert e Shtëpisë së Bardhë ishin të mbyllura për serbët deri në këtë moment, transmeton Telegrafi.
“Unë e di se si duken bisedimet në Shtëpinë e Bardhë. E di se çfarë pres ioni kishte mbi ne dhe ata”, tha ai. Siç deklaroi lideri i SNS-së, for ca e Amerikës dihet dhe çfarë bënë ata për Prishtinën. “Mjafton që ata të thonë – ne do të tërheqim for cat tona nga Kosova dhe ata (shqiptarët) do të bien dakord për gjithçka”, thotë Vuçiq.