Veseli: Marre duhet me ju ardh, Kjo qeveri ia humbi shansën vendit

Kadri Veseli Delegacioni i Kosovës

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli e ka quajtur dësh tim paraqitjen e delegacionit kosovarë në Shtëpinë e Bardhë më 4 shtator.

Veseli ka thënë se në SHBA, Kosova e ka humbur mundësinë që të arrihet marrëv eshja përfundimtare.

“Ne e kemi bërë të qartë pozicionin e PDK-së, ne mendojmë që është shans i humbur takimi në Washington pra në Shtëpinë e Bardhë. Në kulmin e politikës botërorë ku ka pasur shans të jetë delegacioni jonë, është pritur shumë gjatë nga qytetarët, ka qenë edhe një shpresë që një proces i dhímbshëm do të përfundonte dhe do të kishte një epílog i cili do të ishte pozítiv, dhe do të kishim marrëv eshje finale dhe njohje recíproke mes Kosovës dhe Serbisë, pa cenuar sovranitetin dhe integritetin e vendeve. Ne mendojmë se është dështim i delegacionit tonë, kishim një zmbrapsje, kishim një befasi të pakëndshëm”, tha ai në Kanal 10.

Veseli ka thënë se në dokumentet e nënshkruara po flitet për resurset e Kosovës, dhe jo për njohje.

“Ne kemi insistuar që SHBA të jetë pjesë e marrëveshjes finale. Aty flitet për Ujmanin dhe resurset tjera, por jo njohjen e Kosovës nga Serbia. Po ashtu u fol edhe për mini-shengen”, shtoi ai.