“UÇK nuk ka kryer gjenocíd”- Veterani Muhamed Kuka nervozohet dhe shan rëndë EULEX-in

Veterani Muhamed Kuka

Veterani i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Muhamed Kuka, i veshur në uniformë amerikane ka fy er Misionin e Bashkimit Evropian për Sundim të Lígjít në Kosovë (EULEX). Ai i revo ltuar me bastísjet nga policë të EULEX-it dhe arrestimet që po bëhen nga ta, para objektit ku gjenden zyrat e Organizatës së Veteranëve të Luf tës së UÇK-së, ka thënë me zë të lartë se UÇK nuk ka kryer gjenocíd, teksa është dëgjuar edhe duke sharë EULEX-in dhe Evropën.“UÇK nuk ka kryer gjen ocíd. F*ck you EULEX, f*ck you Europe”, ka thënë ai.

Kuka është një ish-ushtar i UÇK-së dhe është fytyra më e njohur që nga mbarimi i luf tës, që tash e 22 vjet asnjëherë nuk mungon në tubimet që lidhen me luf tën.Në çdo përvjetor Kuka qëndron i pari, duke valëvitur flamurin kuqezi dhe duke i prirë masës.Kuka është nga qyteti i Ferizajt dhe ka jetuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kur në Kosovë nisi lu fta, dhe pa hezítuar fare iu bashkua Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, duke mos u ndarë kurrë më emocíonalísht me të.
Në aksíonin e sotëm të EULEX-it, është arre stuar kryetari i OVL-UÇK’së, Hysni Gucati.