Turqia çon anijet pranë Rodosit – Greqia në alarm, i kërkon ndihmë urgjente Francës

Turqia çon anijet pranë Rodosit

Ndërkohë që Greqia përpiqet të gjejë më shumë aleatë duke patur në krah presidentin e Francës, Turqia ka for cuar pozicionet e saj në terren duke njoftuar dërgimin e anijeve ushtarake në brigjet e Qipros dhe Rodosit.

Mediat greke njoftojnë sefundmi se marina turke ka njoftuar një stërvitje të gjerë usht arake në brigjet e Qipros. Gjatë stërvitjes do të përdoret zjarr i vërtetë, gjë për të cilën turqit kanë paralajmëruar të gjitha anijet që lundrojnë në zonën në fjalë.

Krahas kësaj, një numër i madh anijesh usht arake turke gjenden në jug të Rodosit duke mbështetur anije kërkimore “Oruç Reis”, e cila po kryen kërkime.

NATO i ka kërkuar të dyja vendeve që të gjejnë gjuhën e përbashkët. BE është duke i bërë pre sion Turqisë që të ulë tens ionet, ndërsa NATO është disi më e ekui bruar duke synuar uljen e tens ioneve në rajon.Më herët, kryeministri grek Mitsotakis i kishte kërkuar ndihmë Francës, e cila dërgoi në zonë aeroplanmbajtësen “Charles de Gaulle” dhe disa avionë “Raf ale”.

Po ashtu, Greqia synon të blejë 18 avionë të tillë nga Franca në muajt në vijim