Shqiptarët i ka në zemër, zyrtari i lartë Amerikan na mbron para Vuçiçit

Shqiptarët i ka në zemër, zyrtari i lartë Amerikan na mbron para Vuçiçit

Kongresmeni amerikan që po ashtu është edhe kryetar i Komisionit për Marrë dhënie me Jashtë i Dhomës së Përfaqësuesve, Eliot Engel, ka folur për takimin në mes të delegacionit të Kosovës dhe Serbisë në Shtëpinë e Bardhë në Uashington.

Kombi shqiptar përjetë mirënjohës kongresistit Engel – Bota Sot

Ai tha se presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuciq, e që njëkohësisht ishte ministër gjatë administratës së Sllobodan Millo sheviqit, po e çon Serbinë drejt Rusisë, në vend që të punojë që shteti i tij të orientohet kah perëndimi.

Engel tha se është mirë të diskutohet dhe të lidhen marrë veshje ekonomike në mes të Kosovës dhe Serbisë, megjithatë problemin në mes këtyre shteteve, Engel e sheh si pro blem politik që kërkon zgjidhje politike.

“Presidenti serb Vuçiç, i cili po e çon vendin e tij larg komunitetit të Paktit Veriatlantik dhe më afër Rusisë, ka kund ërshtuar vendosjen e njohjes reciproke në tryezë.

Në fakt, delegacioni serb thotë se po vjen në bisedime vetëm për të diskutuar çështje ekonomike. Ndërkohë që nuk ka asgjë neg ative në lidhje me rritjen e tregtisë dhe zhvillimit ekonomik, ky është një konf likt politik i cili kërkon një zgjidhje politike”, është shprehur Engel.

Krejt në fund, kongresmeni Engel shpreson në zgjidhjen e problemit politik në mes të këtyre dy shteteve.

“Pas më shumë se dy dekadash armíqësie, unë shpresoj që të dy palët të angazhohen në mënyrë konstruktive me njëra-tjetrën dhe që Shtetet e Bashkuara të veprojnë si një ndërmjetës i ndershëm dhe i ndershëm për të ndíhmuar kombet të përqafojnë díalogun dhe të arrijnë paqen”, shtoi Engel.