SHBA “selam“ Serbisë, Keni kujdes, me Amerikën nuk ka loja!

SHBA “selam“ Serbisë, Keni kujdes, me Amerikën nuk ka loja!

Politologu Ejup Berisha, në një prononcim për “Bota sot”, ka folur për zbatushmërin e marrëv eshjes së nëshkruar ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai ka thënë se Serbia nuk e ka lirnë e veprimit me SHBA-të, ashtu siç e kishte me Bashkimin Evropian.
“Serbia nuk e ka atë liri veprimi në ambientin politik ndërkombëtar kur palë e tretë apo ndërmjetsuese është SHBA-ja, siç e ka pasur kur palë ndërmjetësuese ishte BE-ja”, ka thënë ai për “Bota sot”. Për më tepër, Berisha është shprehur se SHBA-të nuk lejojnë që ndonjë subjekt shtetëror të luaj me zotimet dhe besueshmërinë e saj.
“Prandaj konsideroj se Serbia do të jetë e oblíguar dhe e shtrënguar që t`i respektoj obligimet e marra si palë kontraktuese sepse SHBA-të nuk lejojnë që ndonjë subjekt shtetëror të luaj me zotimet dhe besueshmërinë e saj”, ka deklaruar Berisha për “Bota sot”.