“SHBA do t’i bëjë dhuratë Kosovës njohjen e një shteti të fuqishëm”

“SHBA do t’i bëjë dhuratë Kosovës njohjen e një shteti të fuqíshëm”

Kosovën pas dy vite e gjysmë pa marrë asnjë njohje ndërkombëtare pritet që ta njohë një shtet i fuqíshëm i globit, raporton Gazeta Express.

Kështu ka deklaruar gazetari Leonard Kërquki duke u thirrur në burime brenda takimit të djeshëm në mes të Kosovës dhe Serbisë me ndërmjetësimin amerikan.

”Kosovën do ta njeh një shtet i fuqíshëm i globit, kjo do të jetë pjesë e një dhurate që SHBA do të ja bëjnë Kosovës. Është një njohje që do ta i vjen Kosovës dhuratë”, ka thënë Kërquki, pa dhënë detaje se për cilin shtet bëhet fjalë.

Gazeta Express dhe T7 raportojnë se marrë veshja e sotme në Shtëpinë e Bardhë do t’i sjellë Kosovës dhe Serbisë 13 miliardë dollarë investime.

Gjithashtu, Kosova dhe Serbia do të nënshkruajnë marrë veshje të ndara me SHBA’në