Reagimi i Palestinës “Copëton“ zemrat e shqipëtarëve: ‘O vëllezër shqipëtar, a nuk ju erdhi turp’

Qeveria e Palestinës ka reaguar pasi Kosova dhe Serbia morën vendim që të hapin ambasadat e tyre në Jerusalem.

Në një deklaratë dërguar mediumit kinez “Xinhua”, Ministria e Punëve të Jashtme tha se vendimi i Kosovës dhe Serbisë është agresion i qartë dhe i pajustifikuar kundër popullit të Palestinës dhe çështjes së tij.

Ministria e Punëve të Jashtme të Palestinës ka bërë thirrje që Kosova dhe Serbia të tërhiqen nga vendimi, që sipas tyre është i padrejtë.

Dje po ashtu, Liga e Arabëve reagoj ndaj vendimit të Kosovës dhe Serbisë duke e quajtur të paligjshëm dhe kundër rezolutave të Kombeve të Bashkuara.