Putin “befason“ me deklaratë për Vuçiqin

Veprimi i Zakharovës kishte zem ëruar Vuçiqin dhe zyrtarët tjerë në Serbi.

Presidenti rus, Vladimir Putin, i ka kërkuar falje presidentit serb Aleksandar Vuçiq, lidhur me postimin që e bëri ditë më parë zyrtarja ruse në Facebook, Maria Zakharova.Veprimi i Zakharovës kishte zem ëruar Vuçiqin dhe zyrtarët tjerë në Serbi.

Edhe Kremlini e ka konfirmuar kërkimfaljen e Putinit.

Zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jashtme në Rusi, Maria Zakharova, e kishte postuar foton e Vuçiqit ulur pranë presidentit amerikan Donald Trump, e poshtë saj një foto të këm bëve të aktores Sharon Stone.

Edhe vetë Zakharova më vonë kërkoi falje.

Kjo foto e modifikuar erdhi nga filmi “Bacis ínstínct”, ku aktorja Stone veten në të shkurtra.

“Nëse ftoheni në Shtëpinë e Bardhë, por karrigia juaj është sikur të jeni ulur për t’u marrë në pyetje, ju duhet të uleni sikur në fotografinë numër 2. Kushdo që të jeni – më besoni”, kishte shkruar Zakharova.

Më vonë ajo kërkoi falje duke thënë se “në shënj estër e kishte arro gancën amerikane, e jo udhëheqësin serb”.

Presidenti serb Vuçiq, kishte rea guar duke thënë se “Zakharova kryesisht flet për veten e saj, prímitivízmin dhe vulgarítetin”.