Po vjen vala e dytë e koronavirusit? Ky është shteti i parë në botë që izolohet për herë të dytë

Po vjen vala e dytë e koronavirusit?

Izraeli do të vendosë një bll okim të ri kombëtar, duke u bërë vendi i parë në botë që merr një masë të tillë për të përmbajtur përhapjen e koronavirusit, për herë të dytë.

Kryeministri Benjamin Netanyahu tha se masat do të sillnin një çmim të rëndë për të gjithë ne, por vendi u për ball me një rrítje me 4,000 ínfeksione të reja ditore.

Një ministër ka dhënë dorëheqjen për të protestuar kundër kufízimeve që mbivendosen me festivale të rëndësíshme hebreje.

Ministri i Strehimit Yaakov Litzman, i cili drejton një parti hebraike ultra-ortodokse, tha se ma sat do të parandalonin popullin hebre që të festonte festat e tyre fetare, duke përf shirë Yom Kippur, ditën më të shenjtë të kalendarit hebre, në 27 shtator.

Ai gjithashtu kër cënoi të tërhiqte partinë e tij nga koalicioni qeverisës.

Vendi ka parë 1,108 vde kje nga Covid-19 dhe më shumë se 153,000 ínfeksíone të konfirmuara, sipas një liste globale të mbajtur nga universiteti amerikan Johns Hopkins.