Nuk do e besoni sa vota do të mirrnin Albin Kurti e Vjosa Osmani bashkë

Nuk do e besoni sa vota do të mirrnin Albin Kurti e Vjosa Osmani bashkë

Vjosa Osmani pasi i ka dhënë lamtumirën LDK’së ka paralajmëruar fillimisht krijimin e një iniciative qytetare për të garuar në zgjedhjet e ardhshme. Garimi ka lënë të nënkuptohet ajo, do të jetë në një listë me Vetëvendosjen. Ky bashkim është i fríkshëm për kundërshtarët politik.

Kjo, pasi Kurti e Osmani kanë pasur mbi 350 mijë vota së bashku, apo mbi 50 për qind të elektoratit shqiptar. Vetëvendosje parashihet qe është rritur tutje, duke kaluar në shifra të larta. Ndërkohë, Osmani që në zgjedhjet e fundit ka marrë 165 mijë vota, nuk qendron aspak keq në përkrahje. Madje në zgkedhjet e parafundit ajo kishte marrë gati 70 mijë vota, duke qenë në pjesën e fundit të listës.

Rrítja politike e saj, rënia e LDK’së dhe distancimi i elemtoratit nga PAN’i llogaritet që do tia sjellnin Osmanit mimimum 100 mijë vota. Në kombinim me Vetëvendosjen, këto vota do të garantonin 50 përqindëshin e elektoratit dhe do të bënin të panevojshëm për herë të parë një koalicion për të krijuar qeverinë. Mirpo mbetet te shihet se qfare do ndodhe ne vazhdim dhe se a do kemi zgjedhje te reja?KORREKT PRESS