Nëse Greqia kërkon detin shqiptar, ne do kërkojmë Çamërinë

Nëse Greqia kërkon detin shqiptar, ne do kërkojmë Çamërinë

Kreu i PDIU Shpëtim Idrizi i ka shprehur presidentit Ilir Meta shqet ësimin për çështjen e detit me Greqinë pas deklaratës nga qeveria greke se do zgjerohet me 12 milje. Ai tha se kjo është deklaratë e pakuptimtë për sa kohë që kufijtë mes dy vendeve janë të vendosura.

Idrizi u shpreh pas takimit me kreun e shtetit se i ka kërkuar këtij të fundit se diskutimet me Greqinë duhet të nisin me heqjen e li gjit të luf tës mes dy vendeve dhe territorin e Çamërisë.