Mos i humbisni/Ja disa fakte rreth Liqenit të Ujmanit

Mos i humbisni/Ja disa fa kte rreth Liqenit të Ujmanit

Marrë veshja e nënshkruar në Uashington nga ana e Kosovës dhe Serbisë ka paraparë që Liqeni i Ujmanit të përdoret nga të dyja shtetet.
Kjo sipas një studimi fizibiliteti nga Qeveria amerikane.

Nga ky liqen furnizohen me ujë të pijëshëm pjesërisht disa qytete të Kosovës, si Prishtina, Mitrovica, Vushtrria, Skënderaj, Drenasi, Obiliqi si dhe Fushë Kosova, kurse termoelektranat e KEK-ut dhe Feronikelit e përdorin për ftohje si dhe destinacioneve tjera.

Por për më shumë fa kte rreth liqenit, shihni foton më poshtë: