Ky është shteti tjetër që pos Serbisë mund të marrë hise në Liqenin e Ujmanit


Fatmir Sheholli është një ish-prestar i shërbimit inteligjent kosovar në kohën sa vendi ishte në një sítuatë delíkate.

Sipas Shehollit, ky liqen edhe pse po pretendon Serbia të merr hise në të, ka edhe diçka në terrítorin e një shteti tjetër fqinj të Kosovës, e qe ende në debatin publik nuk është shfaqur e apetite për të marrë hise.

“Janë 9 km e 200 metra janë në terrtiorin e Kosovës, 2 km e 700 metra janë në terrítorin e Serbisë po ai bishti burimit të sajë është në Mal të Zi , është një hapësire e shkurtër por burimin e ka aty. Nuk gux ojmë që të flasim për pronësi. Ajo është në terrítorin e tyre nuk mundem me deportu burimin e ka prej Malit të Zi, po nuk e di kjo është çështje që duhet ta diskutojnë delegacionet e Kosovës, me departamentin e energjísë. Nuk duhet me përfaqësu niveli politik po nëse ka gjallë në këtë periduhë po flasim duhet mi marr ata ekspërtë apo kemi Luan Shllakun i cili mirret më këto çështje po analízojmë konceptin poltike”, ka thënë Sheholli.

Kosova dhe Serbia kanë nënshkruar me 4 shtator një marrëv eshje për normalizim ekonomik në Shtëpinë e Bardhë në praninë e presidentit amerikan Donald Trump, në kuadër të së cilës, bashkë me ekspertët amerikanët, parashihet hartimi i një studimi të fízibílitetit me qëllim të përdorimit të përbashkët të Liqenit të Ujmanit, si furnizues i sígurt i ujit dhe energjisë.