Këto janë fjalët e Biden për marrëveshjen Kosovë-Serbi, do befasoheni çka thotë ai

Këto janë fjalët e Biden

Kandidati demokrat për President të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, e ka quajtur hap pozítiv normalizimin e raporteve të Kosovës me Izraelin.

I pyetur rreth marrë veshjes së ndërmjetësuar nga Trumpi gjatë një konference për gazetarë të premten, i nominuari i Partisë Demokratike për president të ardhshëm, Joe Biden, refuzoi ta gjy kojë marrë veshjen pa i ditur të gjitha hollësitë, por tha se normalízimi me Izraelin i duket pozítiv.

“Unë mendoj se normalízimi i raporteve mes vendeve është në përgjithësi një gjë e mirë. Të kesh një vend me shumicë myslimane që i normalízon marrëdh ëniet me Izraelin, në kuptim të përgjithshëm, mua më duket pozítive.

Ndryshe, Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump njoftoi të premten se Kosova dhe Izraeli janë pajtuar që të normalízojnë raportet dhe të vendosin marrëdh ënie diplomatike.

Këtë deklaratë ai e bëri në Shtëpinë e Bardhë, ku u nënshkrua marrë veshja për normalízimin ekonomik ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Kjo marrë veshje, u nënshkrua kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti dhe presidenti serb, Aleksandar Vuçiq në Zyrën Ovale në prani të presidentit amerikan, Donald Trump.