Hoti: Vjosa Osmanit i duhen dy-tre vjet që ta shohë gabimin, e VV’ja historikisht ka qenë gabim

Hoti: Vjosa Osmanit i duhen dy-tre vjet që ta shohë gabimin

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë se marrë veshja e nënshkruar dje në Washington në mes të Kosovës dhe Serbisë është tejet e rëndësishme, duke shtuar se qëllimi final i tyre mbetet marrëveshja përfundimtare e cila parash njohjen reciproke pa pr ekur integritetin territorial.

Hoti, në televizionin publik ka thënë se kjo marr ëveshje është historike dhe synohet marrëveshja për normalizimin e marrëdhënieve në mes Kosovës dhe Serbisë.

Madje ka thënë se edhe kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani pas dy a tre vjet do të kuptojë që në këtë aspekt i ka gabim vlerësimet.

“Nuk gjeta as harta as thi ka, as nuk është shtruar si temë. E vërteta është që ShBA-të jo që nuk kanë harta e th ika por angazhohen për ndihmuar Kosovën në arenën ndërkombëtare. Historikisht Vetëvendosja ka qenë gabim, nëse kthehemi dhe i shikojmë në momente të tilla, edhe Vjosa Osmani është gabim dhe i duhen dy-tre vjet derisa ta sheh që është gabim”, tha ai.