Grenell: Kujdes nga Albin Kurti, ai është gjithmonë kundër Amerikës

Grenell per Albin Kurtin

Emisari Special i SHBA-së për dialogun Kosovë – Serbi, Richard Grenell, ka rea guar ash për ndaj kreut të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti. Ai ka thënë e Kurti është gjithmonë kundër SHBA-së.

“Një gjë është e sigurt, gjithmonë mund të llogarisësh se Albin Kurti do të jetë kundër SHBA-së. Ishte kundër ideve të Obamas dhe ishte kundër ideve të Bushit. Simbolizmi nuk paguan qiratë; punët po”, ka shkruar Grenell në Twitter.

Ai i është kundërpërgjigjur ish-kryeministrit Kurti, pasi ai në një postim kishte thënë se s’do të kenë detyrime për zotimet e kryeministrit Avdullah Hoti, të cilin e ka quajtur të pali gjshëm, kur të kthehen në detyrë.

“Nënshkrimi I tij poshtë teksteve jo koherente dhe jo transparente është kundër vullnetit të popullit, rendit demokratik dhe shkel kushtetutën e li gjet e Kosovës. Nuk do të ratifikohen në Parlamentin tonë. Ndërmjetësuesit duhet të ndalin së shtyri marrë veshje që shka ktojnë përç arje tjera mes Kosovës dhe Serbisë. Vetëm një dialog parimor dhe i përgatitur mirë qon te marrë veshje të drejta dhe të qëndrueshme”, ka shkruar Kurti ndër të tjera në Twiter.