Gjenerali turk bën deklaratën e fortë: Greqia të tërhiqet nga ishujt për 48 orë ose..!!

Greqia të tërhiqet nga ishujt për 48 orë ose..!!

TURQI– Gjenerali turk, Deniz Kutluk po i kërkon qeverisë turke të drejtuar nga Presidenti Erdogan të lëshojë një “ultimatum” për Greqinë për çarmatimin e menjëhershëm të 16 ishujve të Egjeut, duke kër cënuar me ndërhyrje usht arake dhe okupim.

Kështu raporton e përditshmja greke ‘Protothema’, ndër të tjera Kutluk deklaron se Turqia duhet t’i japë vetëm 48 orë kohë Greqisë për të tërhequr ushtrínë.

“Turqia duhet të deklarojë se ne nuk e njohim sovranitetin mbi këto 16 ishuj. Turqia duhet të thotë se “Greqia brenda 48 orësh dhe nën vëzhgímin nga ndërkombëtarët do të sigurojë çarm atimin e këtyre ishujve ose përndryshe këto ishuj janë tonat. Ne e kemi këtë fuqi.”- tha ai në mënyrë prov okuese.