Gazetari Vehbi Kajtazi: Shteti i Kosovës ma mbyti hallën

Gazetari Vehbi Kajtazi

Gazetari Vehbi Kajtazi aku zon shtetin për vde kjen e hallës së tij në QKUK, ndërsa rrë fen trajtimin e familjares.

Dje në media është raportuar se ka vde kur një 73-vjeçare dhe se familja e saj po i aku zonin mjekët për vde kjen e saj, Gazetari Kajtazi tregon se bëhet fjalë për hallën e tij.

Siç shkruan ai, për 73-vjeçaren kanë thënë se nuk është e ínfektuar me Covid– 19, ndërsa kur ka vde kur i kanë thënë se ka dalë pozítive.

“Rasti i djeshem i raportuar ne media ka te beje me vde kjen e halles sime. Mjeket Vazhdimisht me kane thene se eshte neg ativ, deri diten e vde kjes. Dje me thane se ka dale dy here pozítiv. Une kam insistu ti behet autopsía. Rezultati i sotem per Covid 19 del te jete negatív”, ka shkruar ai.

Ai thotë se halla e tij nuk u tra jtua në klinika të specíalízuar, por u la në sallat e Mjekësisë Sportive deri sa ra në ko ma.

“Ky rezultat deshmon se njerezit jane duke vde kur sikurse kafshet, pa trajtim te duhur, pa ilaçe, me neglízhence. Halla ime mbase do te mbíjetonte po te pranohej me kohe ne njeren prej klínikave te specílízuara. Por, ajo u la ne Mjekesi Sportive derisa ra ne ko ma”, shton ai.

“Diten e transferimit nga Peja ne Prishtine per me shume se tri ore nuk eshte pranuar ne asnje klínike. Pas praninit ne mjekesi sportive, mjeku i me emrin Benjamin me ka lutur qe te bej çmos per ta transferuar ne ínfektive apo Pulm ologjí. Tek pasi ka ra ne ko ma, tri dite me vone eshte transferuar ne íntensíve, ku ka pasur kujdes te madh nga dr Naim Kuqi. Por, tashme ishte vone. Halles sime mbase nuk kemi mundur t’ia ndalim vde kjen, por asaj i ka munguar kujdesi i duhur. Rezultati i sotem i Mjekesise Lígjore me detyron te dy shoj ne trajtím te duhur”, thotë Kajtazi.

“Per kete arsye une, Vehbi Kajtazi, aku zoj shtetin per vde kjen e saj!”, përfundon gazetari rrëfímin e tij.