Çmenduri, shikojeni si kosovari e rrezíkon një fëmijë

Çmenduri, shikojeni si kosovari e rrezíkon një fëmijë

Ndonëse aksídentet në rrugët tona janë të përditshme, dikujt në kryeqytet duket se nuk i bën përshtypje ky fakt, madje rrezíkon edhe fëmijët, shkruan Reporteri.net.

Vrojtuesit e Lagjes kaë publikuar sot fotografi ku në një kamionetë të një kompanie që punon me xhama shihet një fëmijë. Fotografitë dëshmojnë se fëmija po eksp ozohet ndaj një rrezíku të madh.

Sipas rregullave në rast transportimi të fëmijëve duhen përdorur sisteme të përshtatshme mbajtjeje (poltrona ose adoptues), që kur ata janë disa ditësh.

Në zgjedhjen e poltronave për fëmijët duhen ndjekur me shumë kujdes udhëzimet. Pasagjerët nën moshën 12 vjeç dhe nën 1.50 m gjatësi të lidhen në poltronat e posaçme, sipas peshës dhe gjatësisë.