Cikloni në Greqi po merr para çdo gjë, por ndodh Mrekullia/ Ja si u shpëtua familje shqiptare me fëmijën e vogël 3 vjeç

Cikloni i rrallë mesdhetar “Ianos” ka go ditur fu qishëm disa zona të Greqisë. Në të gjitha zonat të cilat ka prekur cikloni Shërbimi Zjar rfi kës ka pranuar mbi 2450 thirrje urgjente për ndihmë, ndërsa ka shpëtuar rreth 600 persona që rrezi kohes hin nga perm bytjet.

Mësohet se në një prej oper acio neve të shpëtimit që u realizua me sukses para pak çastesh dhe që ishte në zhvillim prej disa orësh, u shpëtua edhe një familje emigrantësh shqiptarë me një fëmijë tre vjeç të cilët ishin të rrethuar nga ujërat në fshatin Sofadhës të Kardhitses.

Zonat më të prekura nga cikloni janë ishujt në jug të Jonit, në Greqinë perëndimore, Greqinë kontinentale dhe Thesali