Albin Kurti: Ju betohem, Nëse kthehem si Kryeministër, Nuk do ta respektoj marrëveshjen e Uashingtonit

Albin Kurti

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti është shprehur i prerë sa i përket zbatimin të marrë veshjes së arritur ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, me ndërmjetësimin e SHBA-së, më 4 shtator në Uashington. Ai ka thënë se kur partia e tij të kthehet në qeverisje, nuk do të respektojë marrë veshjen, pasi që ajo është nënshkruar nga një kryeministër jo legjitim.

“Ne nuk kemi detyrime për zotimet e kryeministrit të palígjshëm të Kosovës kur të kthehemi në detyrë. Nënshkrimi i tij poshtë teksteve jo koherente dhe jo transparente është kundër vullnetit të popullit, rendit demok ratik dhe shk el kushtetutën dhe ligjet e Kosovës. Ato nuk do të ratífikohen në Parlamentin tonë. Ndërmjetësit duhet të përmbahen nga nxítja e marrëveshjeve që shkak tojnë përç arje të mëtejshme midis Kosovës dhe Serbisë. Vetëm díalogu parimor dhe i përgatitur mirë çon në marrë veshje të drejta dhe të qëndrueshme”, ka shkruar Kurti në Twitter.