Ae dini pse rrugët e Zvicrës janë ndër më të sigurtat në botë?

Ae dini pse rrugët e Zvicrës janë ndër më të sigurtat në botë?

Megjithë rrugët e pjerrëta alpine dhe një rrjet të gjerë të tuneleve, rrugët e Zvicrës renditen si nga më të sigurtat në botë.

Një raport i lëshuar në janar të vitit 2020 zbuloi se rrugët e Zvicrës janë të sigurta – dhe po bëhen edhe më të sigurta.

Vetëm tri vende në botë kanë shkallë më të ulët të vde kjes në rrugët e tyre – Singapori, Irlanda dhe Suedia – ndërsa vetëm dy vende kanë një rrezik më të ulët të vdekjes në shembullin e një dëmtimi në rrugë (Sllovenia dhe Zelanda e Re).

Kjo do të thotë që jo vetëm që rrugët zvicerane janë të sigurta, por infrastruktura e shërbimeve shëndetësore dhe ato urgjente janë gjithashtu të shkëlqyer.