​Nëse planifikoni të udhëtoni në Gjermani, patjetër duhet ta lexoni këtë lajm!

Por ka edhe lígje të pazakonta shumë më afër – ju nuk keni nevojë të shkoni në një kontinent tjetër – mjafton të udhëtoni në Gjermani:

Vra sja e grerëzave

Nëse vrísni një grerëz, gjermanët mund t’ju gjo bisin keq. Edhe pse vra sja është e ndaluar, gjo bat nuk akuz ohen pothuajse kurrë.

Lidhja me biçikletë

Çiklizmi nën ndikimin e alko olit (1.6 për qind ose më shumë) nuk lejohet në Gjermani. Ju mund të humbni patentën e shoferit dhe madje të bëni një test të vlerësimit psíkologjík. Ata që dësh tojnë në provë mund të provojnë për vite me radhë se janë të shëndetshëm mendërisht para se të marrin përsëri patentën e shoferit.

Prot estoni me maskë

Nëse vendosni të prote stoni në Gjermani, mos e bëni me maskë në fytyrë sepse është e ndaluar me lígj. Nëse policët e maskuar ju shohin, ata mund t’ju arre stojnë.

Luf timi me jastëkë

Jastëkët mund të konsiderohen një ar më potenciale ose pasive, shkruan Thelocal.de – ashtu si një jelek antí pl umb, një armë e përdorur për vetëmb rojtje. Prandaj, kujdes pasi që dikush mos t’ju aku zojë për su lm.

Çdo zyrë duhet të ketë një dritare

Në Gjermani, çdo zyrë duhet të ketë një dritare në mënyrë që punonjësit të kenë ajër të mjaftueshëm. Kjo është gjithashtu në përputhje me të drejtat e punonjësve të cilët lejohen të punojnë vetëm në një mjedis të sigurt.

Shpimet të dielave

A keni fqinjë që bëjnë shpime të dielave? Epo, në Gjermani nuk duhet të të ndodhë sepse është e paligjshme. Përveç kësaj, është e ndaluar të hidhni shishe në koshat e riciklimit kur ju pëlqen – kjo nuk rekomandohet gjatë sezonit të festave.

Refuzimi i pastrimit të oxhaqeve

Pastruesit e oxhaqeve në Gjermani e kanë më të lehtë të hyjnë në shtëpi sesa policia, sipas Thelocal.de, sepse ligji parashikon që qytetarët nuk duhet t’u ndalojnë atyre hyrjen.

Ju jeni një políc

Mosrespektimi i rendit dhe lígjit mund t’ju kushtojë me gjoba. Nuk gux oni të bërtísni në publik. Prandaj është e mençur të dimë ndryshimin midis “du” dhe “Sie” në gjermanisht.

Këndimi i vargut të parë të himnit

Das Lied der Deutschen (“Kënga e Gjermanëve”) është himni kombëtar, i njohur në të gjithë botën si Deutschland, Deutschland über alles, i cili është i pari nga vargjet e shkruara nga August Heinrich Hoffmann von Fallersleben në vitin 1841.

Por meqenëse Partia Nazíste e Hítlerít përdori këngën në përputhje me ideologjinë e saj dhe interpretoi vargun e parë si “Gjermania duhet të sundojë mbi të gjithë botën”, ishte e ndaluar ta përdorte për shkak të konotacionit neg ativ.

Megjithëse gjermanët nuk donin ta refuzonin këngën pasi ajo u krijua fillimisht në dëshirën për dem okraci, ata e mbajtën atë si himn kombëtar, por lanë vetëm strofën e tretë.