​Jeremiq: Serbia ju ka tregua shqiptarëve në Uashington se gjithmonë do të lobojmë kundër Kosovës

Presidenti i Partisë Popullore, Vuk Jeremiq,
deklaroi sot se Serbia, me nënshkrimin e presidentit Aleksandar Vuçiq në
Shtëpinë e Bardhë, u zotua që të ndalojë përgjithmonë lobimin në botë për
tërheqjen e njohjes së Kosovës.

“Ne kemi zotuar vetveten ad-infinitum, që
pa një afat kohor, të mos e bëjmë këtë, ndërsa Prishtina është zotuar të mos
bëjë kërkesë për anëtarësim në ndërkombëtare organizatat,” tha Jeremiq për
televizionin Nova S.

Jeremiq deklaroi se Vuçiq ka qenë në telashe
të mëdha me BE që të premten e kaluar, kur ai nënshkroi dokumentin në Shtëpinë
e Bardhë, për shkak të asaj që nënshkroi në Uashington.

“Ky është momenti në të cilin Vuçiq mori
një vendim taktik për t’u dorëzuar nën presion. Tani ai ka anuluar stërvitjet
ushtarake. Nuk ka strategji politike dhe diplomatike,” tha Jeremiq.